Topsportcentrum ontruimd kort voor wedstrijd Israël

Het Topsportcentrum bij de Kuip in Rotterdam is maandagavond rond zeven uur ontruimd. Dat gebeurde vlak voordat er een volleybalwedstrijd zou beginnen tussen teams uit Israël en Polen. Er zijn twee personen aangehouden.

Van 24 juli tot en met 28 augustus worden in het Topsportcentrum de European Universities Games gehouden. Maandagavond werd daar vanaf half zeven een volleybalwedstrijd gespeeld tussen de Universiteit van Rzeszow in Polen en de Haifa Universiteit in Israël.

Verdachte mannen
De organisatie van het evenement belde de politie, omdat Israëlische spelers twee verdachte - Arabisch uitziende - personen op de tribune zagen. Op wat voor manier de mannen zich verdacht gedroegen, wil niemand zeggen. De twee konden zich niet legitimeren, waarna ze werden aangehouden. Het gaat om een 37-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man uit Utrecht. Zij worden door de politie verhoord. Volgens de politie heeft de organisatie besloten de wedstrijd niet door te laten gaan en de zaal te ontruimen.

Explosievenverkenner
Vanwege de onrust in Gaza neemt de politie het zekere voor het onzekere. Vanaf half negen hebben explosievenverkenners van de politie onderzoek in het pand gedaan. Daarbij is ook een speurhond ingezet. In het restaurant werd door agenten met spiegeltjes onder stoelen en tafels gekeken. Tegen tien uur leek het onderzoek te zijn afgesloten. Om half elf werd het Topsportcentrum weer vrijgegeven. Er is niets gevonden.

De politie was massaal uitgerukt naar het Topsportcentrum, waar niemand meer werd toegelaten. Enkele tientallen toeschouwers zijn rustig naar huis gegaan.

Zowel de woordvoerster van de politie als die van de European Universities Games weigert ieder verder commentaar.

Deel dit artikel: