Portret Rita Reys op gevel Jazz-route

De Rotterdamse jazz-zangeres Rita Reys krijgt een bijzonder eerbetoon van haar beroemde neef op een gevel aan de Oude Binnenweg in Rotterdam. Neef Wilbert Plijnaar, een bekende Hollywood animator, maakt een portret van zijn vorig jaar overleden tante als onderdeel van de Rotterdam Jazz Route.

De Rotterdamse striptekenaar vertrok in 1995 naar Los Angeles op uitnodiging van Warner Bros en werkt aan nieuwe afleveringen van films als Ice Age en Descpicable Me. Plijnaar krijgt de opdracht van Centrum Beeldende Kunst - CBK- Rotterdam. Zijn portret komt in de plaats van de muurschildering van Nico Benschop (zie foto).

Het pand op de hoek van de Oude Binnenweg en de Jacobusstraat wordt aan het einde van het jaar gerenoveerd. "En het eerbetoon prijkt vanaf voorjaar 2015 levensgroot over de hele gevel" vertelt Caro van der Pluijm van CBK Rotterdam.

Het portret van Rita Reys is onderdeel van de Rotterdam Jazz Artists Memorial. Eind augustus is de onthulling van het zevende jazzportret gemaakt door Peter Pontiac: een groot schilderij van de Rotterdamse trompettist Louis de Vries op de gevel van de Coffee Company op de hoek van de Oude Binnenweg.

Deel dit artikel: