Rotterdammer die zijn vader vermoord zou hebben, zwijgt tijdens zitting

Een 27-jarige Rotterdammer wil niets zeggen over de moord op zijn vader. Het slachtoffer werd in januari van dit jaar dood aangetroffen in zijn woning aan de Oosterse Tuin in Rotterdam-IJsselmonde.

Justitie houdt Brayon M. verantwoordelijk. Hij zou zijn vader op zeer gewelddadige wijze hebben omgebracht, met een gewichtshalter, een tafelpoot en een mes. De politie kwam ter plaatse omdat er brand was in de flatwoning. De verdachte verbleef regelmatig bij zijn 62-jarige vader.

Justitie bekijkt nog filmbeelden van de flat aan de Oosterse Tuin en beelden in de telefoon van de verdachte. Mogelijk is de moord daarop te zien.

Tijdens een korte zitting woensdag zei Brayon M. dat hij zich voorlopig op zijn zwijgrecht beroept. Hij gaat binnenkort naar het Pieter Baan Centrum om te kijken of hij een stoornis heeft. Eerder heeft hij tegen een psychiater gezegd dat hij dingen ziet die anderen niet zien en stemmen hoort. Woensdag ontkende hij dat en zei daar nooit last van te hebben gehad.

De Rotterdammer liep nog in zijn proeftijd van een eerdere veroordeling. Dat was voor huiselijk geweld tegen zijn moeder.

Meer over dit onderwerp:
RECHTSZAAK NIEUWS MISDAAD
Deel dit artikel: