24 huizen onbewoonbaar na brand Rotterdam-Delfshaven

In een complex van portiekwoningen aan de Jan Kruijffstraat in Rotterdam-Delfshaven heeft donderdagochtend urenlang brand gewoed. 24 woningen zijn onbewoonbaar geworden.

De brand ontstond rond 5.45 uur op de derde verdieping en breidde zich uit naar 2 andere verdiepingen. Volgens de brandweer raakte er niemand gewond. Veertien woningen werden ontruimd. Vijftien bewoners werden opgevangen in zorglocatie De Schans.

24 woningen werden onbewoonbaar door rook- roet- en waterschade. Ook de door brand onveilig geworden dak- en vloerconstructie zorgt er voor dat bewoners tijdelijk elders zullen worden ondergebracht


De brandweer was met veel materieel aanwezig om de brand te bestrijden. Het blussen ging lastig omdat het vuur ook in het dak zat. Er werd daarom een zogeheten COBRA-systeem ingezet. Dit systeem stelt de brandweer in staat om door stalen wanden en betonnen muren te boren, zodat daarachter geblust kan worden.


De brandweer heeft in een van de woningen een hennepkwekerij aangetroffen. Mogelijk is de plantage de oorzaak van de brand. Door de mogelijke aanwezigheid van asbest in het pand, zijn de hulpverleners ontsmet.


Tegen het einde van de ochtend werd het sein brand meester gegeven.

Deel dit artikel: