Excelsior op valreep langs Go Ahead Eagles

Excelsior heeft op de valreep drie punten overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Go Ahead Eagles werd op Woudestein met 3-2 geklopt door de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. Sander Fischer maakte de winnende vanaf elf meter, maar ook keeper Jordy Deckers eiste een hoofdrol op.

In de eerste helft opende Go Ahead Eagles iets sterker. Het leverde een behoorlijke kans op voor de ontsnapte Alex Schalk, maar hij schoot voorlangs. Na een kleine twintig minuten kwam Excelsior op voorsprong. Een schot van Khalid Karami smoorde, waarna de attente Jordan Botaka met een prachtige hakbal de score opende: 1-0. De aanvaller kreeg tien minuten later weer een kans, maar toen raakte hij de paal.

Go Ahead Eagles bleef ook gevaarlijk. Xandro Schenk zag zijn voorzet eerst onderschept worden Kevin van Diermen, waarna de rebound de prooi was voor doelman Deckers. De druk van de gasten werd in die fase iets groter, maar Van Diermen haalde een inzet van Deniz Turuc van de lijn.

Na rust ging Go Ahead Eagles op jacht naar de gelijk. Marnix Kolder knalde voorlangs en Peter van Ooijen mikte maar net naast het Rotterdamse doel. Na een uur spelen was Excelsior na de eerste de beste goedlopende aanval wel doeltreffend. Daryl van Mieghem krulde de bal randje zestien binnen: 2-0. Twee minuten later werd de aanwinst vervangen voor Ninos Gouriye.

Het duel leek beslist, maar de Deventenaren kwamen via een wonderdoelpunt van keeper Erik Cummins weer terug in het duel. Een uittrap van de sluitpost werd volledig verkeerd ingeschat door collega-doelman Deckers. De bal stuiterde over de voor zijn doel staande keeper in het doel: 2-1. Excelsior oogde aangeslagen en kreeg snel een nieuwe domper te verwerken. Sven Nieuwpoort kopte geheel vrijstaand de 2-2 achter Deckers.

In de slotfase verslikte Deckers zich bijna nog een keer in een uittrap van Cummins. Excelsior leek genoegen te nemen met een punt, maar in blessuretijd kregen de Kralingers een penalty toen Rick Kruys onderuit werd gehaald door Turuc en Fischer de toegekende strafschop benutte: 3-2.

Excelsior heeft na twee duels in de eredivisie vier punten. Vorige week speelden de Rotterdammers met 1-1 gelijk bij NAC Breda.

Scoreverloop: 19' Jordan Botaka 1-0, 59' Daryl van Mieghem 2-0, 69' Erik Cummins 2-1, 75' Sven van Nieuwpoort 2-2, 90+3' Sander Fischer (pen) 3-2.

Opstelling Excelsior: Deckers; Karami, Fischer, Van Diermen, Brito, Kruijs, Auassar, Stans (84. Vermeulen), Botaka, Van Weert (75. Maletic), Van Mieghem (62. Gouriye).

Deel dit artikel: