FC Dordrecht haalt Josimar Lima terug

FC Dordrecht heeft oude bekende Josimar Lima gecontracteerd. De verdediger heeft bij de eredivisionist een verbintenis getekend voor één seizoen. Met Lima keert een vertrouwd gezicht terug aan de Krommedijk. Van 2011 tot januari 2014 speelde de Kaapverdiaan al 67 wedstrijden voor de Dordtenaren.

In de winterstop van het afgelopen seizoen verruilde hij FC Dordrecht voor Al Shaab in Dubai. Dat avontuur houdt de transfervrije Lima voor gezien. Technisch directeur Marco Boogers is verheugd met zijn komst. "Josi is een killer, fysiek ijzersterk. Een extra slot op de deur en dat is geen overbodige luze met onze aanvallende manier van spelen."

Lima zelf is ook blij met zijn terugkeer in Dordrecht. "Ik heb niet lang hoeven nadenken. Mijn zaakwaarnemer kwam met een paar opties, maar ik wilde eigenlijk weer naar Dordt. Toen heeft hij gebeld met Marco (Boogers, red) en is het balletje snel gaan rollen. Ik ben Dordrecht altijd blijven volgen, het is bekend terrein, ik ken iedereen. De keuze was makkelijk."

Het is nu wachten op de vrijgave vanuit de Emiraten (dat kan maximaal 30 dagen duren), maar Lima sluit wel dinsdag al aan bij de training van de A-selectie.

Deel dit artikel: