Parkeerplaatsen worden terrassen in Rotterdam

Horecaondernemers in Rotterdam kunnen een vergunning aanvragen om parkeerplaatsen voor hun zaak te veranderen in een extra terras. De eerste terrasvlonders zijn in het afgelopen weekeinde aangelegd.

Voorwaarde voor de ondernemers is dat de parkeerplaatsen direct voor de zaak liggen zonder rijbaan ertussen. De proef van de gemeente loopt tot 20 oktober dit jaar. Inmiddels zijn er 12 aanvragen ingediend en zijn er al tien goedgekeurd. Door een vlonder op de parkeerplaats te leggen, komt het extra terras op dezelfde hoogte als de stoep.

Het experiment van de gemeente is ontstaan door samenwerking tussen de ondernemers in de Hoogstraat Oost en Bureau Binnenstad van de gemeente Rotterdam die het Hoogkwartier aantrekkelijker willen maken. Het sloeg direct aan, daarom besloot de gemeente dat ondernemers in heel Rotterdam een aanvraag kunnen doen.

Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) is enthousiast het experiment: “Er zit zoveel energie in deze stad, daar moeten we veel meer gebruik van maken en ruimte aan geven. De innovatiekracht van Rotterdam moet weer de motor van de stad worden. We willen dat Rotterdam levendiger en gezelliger wordt. Dat lukt met dit soort initiatieven van ondernemers, dus we werken daar graag aan mee.”

Deel dit artikel: