Bergingsbedrijven patrouilleren weer op de Ruit

Het wordt een beetje veiliger op de Ruit van Rotterdam. Rijkswaterstaat laat bergingsbedrijven tijdens de spits met een patrouillewagen over de snelwegen rond Rotterdam rijden om pechgevallen of ongelukken direct op te lossen.

De auto's worden dan zo snel mogelijk naar een veilige plek gebracht buiten de Ruit.

Rijkswaterstaat had het patrouilleren eerder afgeschaft wegens bezuinigingen. De bergingsbedrijven haalden teveel auto's van de weg af.

Maar volgens Jurre Ezinga van bergingsbedrijf Barendregt uit Rhoon kunnen ongelukken op de drukke snelwegen rond Rotterdam makkelijk tot nieuwe ongelukken leiden. "Soms wordt de auto zelf weer aangereden of ontstaan er ongelukken door kijkers. Daarom proberen we die auto's zo snel mogelijk naar een veilige plek te brengen waar mensen verder geholpen kunnen worden."

Rijkswaterstaat betaalt de bergingsbedrijven nu om tijdens de ochtend- en de avondspits met één auto op de Ruit te laten rondrijden. Ze kunnen daardoor veel sneller in actie komen als ze een ongeval zien of een auto met pech op de weg.

Het Havenbedrijf Rotterdam werkt mee aan de maatregel omdat het goed is voor de doorstroming van het verkeer. Barendregt haalde op de eerste dag van de hervatte patrouilles al elf auto's van de weg die ze zelf hadden opgespoord.

Deel dit artikel: