Sterker Feyenoord speelt gelijk bij FC Twente

Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij FC Twente zondag met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Fred Rutten was langere tijd de bovenliggende partij in Enschede, maar slaagde er niet in om drie punten mee naar huis te nemen. Ook omdat Mitchell te Vrede een penalty miste.

Feyenoord was in de eerste 45 minuten de betere ploeg. De eerste kans was ook voor de Rotterdammers, maar Te Vrede kopte in kansrijke positie voorlangs het doel. Hakim Ziyech vond met een afstandsschot aan de andere kant keeper Erwin Mulder op zijn weg.

Halverwege het eerste bedrijf was Sven van Beek dichtbij de openingstreffer, maar hij kopte tegen een verdediger aan. Vervolgens kwam Feyenoord weer goed weg, toen Kasper Kusk de bal over Mulder wipte, maar ook naast. FC Twente zwijnde even later toen Darryl Lachman bijna zijn eigen doel trof na een voorzet van Jean-Paul Boëtius. De verdediger raakte de lat boven keeper Nick Marsman.

Na dik een half uur kregen de gasten een penalty, toen Jean-Paul Boëtius, die weer in de basis startte, na een goede actie werd vastgehouden door Cuco Martina. De toegekende strafschop van Te Vrede werd gestopt door Marsman. Het thuispubliek veerde daardoor even op, maar moest vervolgens weer toezien hoe Feyenoord het initiatief pakte. Tonny Vilhena kopte nog in de handen van Marsman.

Na rust kwam de debuterende Jens Toornstra binnen de lijnen voor Lex Immers. Feyenoord kreeg via Vilhena de eerste mogelijkheid, maar hij schoot over. Feyenoord kroop zes minuten later zelf door het oog van de naald, maar Mulder redde subliem op een schot van ex-Feyenoorder Kamohelo Mokotjo.

Het duel bleef levendig en Toornstra had zijn debuut bijna bekroond met een goal. Een vrije trap van de nieuwkomer zeilde maar net naast het vijandelijke doel. Feyenoord zocht tegen de zwalkende thuisploeg, soms uitgefloten door het eigen publiek, naar het openingsdoelpunt. De net ingevallen Elvis Manu vond na een knappe actie bij de achterlijn Te Vrede, maar de spits schoot uit de draai net naast. Een minuut later had Marsman een antwoord op een volley van Te Vrede.

In de slotfase kwam er meer evenwicht in het duel. Feyenoord was nog een paar dreigend, vooral via Manu, en Ziyech testte Mulder nog eens. Jordy Clasie kopte twee minuten voor tijd net naast.

Scoreverloop: 0-0

Opstelling Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Clasie (90. Karsdorp), Immers (46. Toornstra), Vilhena; Schaken (72. Manu), Te Vrede, Boetius.

Deel dit artikel: