Zo Ben Ik Groot Geworden: Adri van Tiggelen

Tien jaar lang was ex-profvoetballer Adri van Tiggelen (Oud-Beijerland, 1957) enig kind. Daarna kwamen er in hoog tempo nog twee broers en twee zussen bij in het gezin. Dat was even wennen voor het jongetje dat tot dan toe alle aandacht kreeg. Dus speelde hij - haha - wel eens met de gedachte om de jonge telgen uit het raam te smijten.

In Oud-Beijerland vermaakte kleine Adri zich wel. Met klauteren in de boomgaarden, verstoppertje spelen en trommelen op bakkersblikken. En oh ja.....hij kon ook best aardig voetballen. Op zijn vijftiende speelde hij al in het eerste elftal van OSV Oud-Beijerland.

Toch kwam de gedachte om profvoetballer te worden niet bij hem op. Hij zocht een baantje in de metaal en werd later postbezorger. In 1978 kreeg Sparta hem in de peiling. Daarna volgden clubs als FC Groningen, RSC Anderlecht en PSV. Van Tiggelen speelde ook 56 keer voor het Nederlands elftal en werd met Oranje in 1988 Europees kampioen. Op het veld had hij de bijnaam De Spijker, door zijn tanige postuur en zijn scherpe tackles. Tegenwoordig is Van Tiggelen trainer van amateurclub Zuidland.

Na wat omzwervingen naar het noorden en het zuiden heeft hij zich - samen met zijn vrouw - weer gevestigd in het dorp waaraan hij erg verknocht is: Oud-Beijerland. "Als ik ergens anders heen ga, zal dat zijn in het kistje. Voor de rest verhuizen we niet."

Meer over dit onderwerp:
madm
Deel dit artikel: