Wereldhavencamping 'praktisch op locatie'

Op het Lloyd Multiplein in Rotterdam is dit weekend de wereldhavencamping neergestreken. Met zestig campers uit het hele land bezoeken de leden van de Nederlandse Kampeerauto Club de Wereldhavendagen.

Ze vinden het evenementenplein een ideale uitvalsbasis om het evenement te bezoeken. "Je zit praktisch op locatie", zegt een enthousiaste kampeerder uit Apeldoorn. "En iedereen heeft een fiets. Dus morgen en zondag gaat iedereen naar de Parkkade om het evenement te bekijken."

De clubcamping op het Lloydkwartier is een idee van het Rotterdamse lid Ed van de Star van de Kampeerauto-vereniging. "Dit is een heel mooi terrein, een prachtige plek. Ik ben jarenlang bezig geweest om dit voor ons in Rotterdam te organiseren. Vijf jaar geleden is het voor het eerst gelukt toestemming te krijgen om hier te mogen staan tijdens de wereldhavendagen. We staan hier elk jaar."

Bestaande campings in en rond Rotterdam zijn volgens Van de Star geen optie: "Ja, er is wel een camping hier in Rotterdam, maar de bodem daar is erg zacht en niet geschikt om zestig campers neer te zetten. Dan liever hier, dan heb je geen wegzakkende auto's."

Deel dit artikel: