CHIO verplaatst naar eerste week juli

Het CHIO wordt komende zomer met een week verplaatst. Het vierdaagse paardensportevenement in het Kralingse Bos stond gepland op donderdag 24 juni, maar begint nu op 1 juli. Vanwege corona zal het CHIO er anders uitzien dan tijdens de voorgaande 71 edities.

De verplaatsing betekent ook dat de organisatie minder risico loopt. Vanaf 1 juli is er een regeling, waardoor ook het CHIO zou vallen onder 'kostensubsidie afgelaste evenementen.' Als het CHIO toch geschrapt wordt door corona, dan krijgt het tachtig procent van de kosten vergoed. De overige twintig procent wordt omgezet naar een lening.

Eerder al liet Ron Voskuilen, algemeen directeur van CHIO Rotterdam, doorschemeren dat een verplaatsing van een week hen meer mogelijkheden biedt om een COVID-19 proof evenement neer te zetten. Daarnaast hebben ruiters en hippische bonden behoefte aan observatiemomenten voorafgaand aan de Olympische Spelen in Tokio. Een dag na het CHIO, op 5 juli, moeten de landen hun olympische selecties bekend maken.

De organisatie houdt rekening met een CHIO zonder publiek. De afgelopen jaren maakte Rijnmond dagelijks CHIO TV tijdens het oudste topsportevenement van Rotterdam. Zoals in 2019, toen het CHIO werd omgedoopt tot EK.

Meer over dit onderwerp:
CHIO SPORT
Deel dit artikel:

Reageren