Voormalig postkantoor op de Coolsingel komende zomer in de steigers

De verbouwing van het oude postkantoor op de Coolsingel in Rotterdam gaat snel beginnen. Het pand staat al ruim dertien jaar leeg, maar in de zomer wordt er begonnen met de bouw. Het voormalige postkantoor wordt omgetoverd tot hotel en er komt een woontoren.

Deze nieuwe woontoren, die de POST-toren gaat heten, wordt 155 meter hoog, telt straks 305 appartementen en 43 woonetages en wordt op de binnenplaats gebouwd.

Halverwege 2023 zal de woontoren voor het eerst boven het oude postkantoor uitkomen. Aan de achterkant van het oude postkantoor komt de nieuwe entree van de woontoren. Ook de grote centrale hal wordt aangepakt en er komt horeca.

Wethouder Bas Kurvers van Bouwen en Wonen (VVD) is blij met de nieuwe bouwplannen en kijkt hiernaar uit: "Dit ambitieuze plan gaat werkelijkheid worden. Ik ben blij dat de verbouwing en herontwikkeling gaat beginnen na meer dan tien jaar leegstand. Het prachtige monument in het hart van Rotterdam komt weer tot bloei met een hotel, horeca en appartementen."

Historisch

Als één van de weinige gebouwen overleefde het voormalige postkantoor het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940. Al raakte het pand wel beschadigd.

Het gebouw is een rijksmonument. In 2019 opende het oude postkantoor voor het laatst haar deuren voor publiek tijdens de Rotterdam Architectuur Maand..

Meer over dit onderwerp:
ROTTERDAM NIEUWS GESCHIEDENIS
Deel dit artikel: