Sparta-trainer Henk Fraser kijkt uit naar duel met fans: 'Dat geeft wel een extra dimensie'

Sparta-trainer Henk Fraser kijkt om meerdere redenen uit naar de competitiewedstrijd van Sparta zaterdag tegen VVV-Venlo. Na maanden van lege tribunes zijn er op het Kasteel tegen de Limburgers 2000 toeschouwers welkom. "Dat geeft wel een extra dimensie", zegt de trainer van Sparta. "Ook al zijn het er maar 2000. Sport is emotie en publiek heeft invloed op de emoties die je hebt."

De Rotterdammers hebben zich in de afgelopen maanden zo goed als veilig gespeeld in de eredivisie. Naar onderen kijken hoeft Sparta - in tegenstelling tot de tegenstander van zaterdag - eigenlijk niet. Er zit zelfs nog wellicht een prijsje in, het bereiken van de play-offs.

"We zijn er niet mee bezig, maar in je achterhoofd weet je wel dat er hier en daar wat mogelijkheden liggen", zegt Fraser. "We hebben een kansje, en dat is eigenlijk al fantastisch, want daar hebben we geen rekening mee gehouden."

Druk ligt bij VVV

Eerder dit jaar won Sparta de uitwedstrijd bij VVV-Venlo met nipte cijfers (0-1). Op dat moment stond er voor Sparta nog veel druk op dat duel, zaterdag eigenlijk helemaal niet meer. "Nu willen wij gewoon graag winnen. Zij moeten (VVV staat zestiende, red.). Dat is een wezenlijk verschil. Daar moeten wij gebruik van maken, we moeten durven voetballen."

Sparta - VVV-Venlo begint zaterdag om 18:45 uur. Dat duel is uiteraard live te volgen op Radio Rijnmond.

Meer over dit onderwerp:
SPARTA RIJNMOND SPORT INTERVIEW NIEUWS SPORT
Deel dit artikel: