'Masterclass Typhoon geeft energie'

"Deze masterclass is een bedje voor mij, de spirit is heel goed." De 30-jarige rapper Typhoon is in zijn element als hij zondag een klasje van 20 jonge en oudere zangtalenten begeleidt.

Speciaal in het kader van 24 uur cultuur, de opening van het Rotterdamse culturele seizoen, gaf de zanggroep van Music Generations een mini-concert in Rotown in Rotterdam.

Voorafgaand aan het concert nam Typhoon de track "Hemel Valt' uitgebreid door met de groep. Het nummer komt van zijn album ‘Lobi da Basi’ (Liefde is de baas), die hij onlangs na zeven jaar radiostilte uitbracht.

Typhoon, alias van Glenn de Randamie, debuteerde in 2007 met “Tussen licht en lucht”. Die hit is inmiddels een Nederlandse hiphopklassieker. De afgelopen jaren werkte hij met onder meer New Cool Collective en maakte hij deel uit van de hiphopformatie Fakkelbrigade.

Gevoel
Onder de groep zangers en zangeressen die zondag door Typhoon onder handen wordt genomen is de 78-jarig Ferry Versluys uit Delft. Hij wil als senior heel graag wat bijleren. "Ik heb thuis al geoefend maar ik weet niet op ik in de juiste cadans kom. Ik ben meer een zanger van het American Songboek, het genre van Frank Sinatra en Matt Monroe. Maar ik vind deze masterclass enorm leuk. Typhoon haalt iedereen erbij en je voelt zijn energie."

Typhoon vindt zelf dat hij geen zangles geeft, hij doet het puur op gevoel. "Ik ben niet geschoold. Dit komt uit mijn hart en ziel, daar zijn geen regels voor."

De rapper is vanaf 26 september elke laatste vrijdag van de maand te zien als huisband bij De Wereld Draait Door. Hij hoefde niet lang na te denken over het aanbod. "Het kan nooit verkeerd zijn. Het is een erorme eer, echt te gek. Maar het ook een uitdaging voor ons. We zijn trots op wat we doen en willen dat aan zoveel mogelijk mensen laten zien."

Deel dit artikel: