RIJNMOND SPORT

Dames Sliedrecht Sport voor de vierde keer in vijf jaar tijd landskampioen

De dames van Sliedrecht Sport vieren het kampioenschap
De dames van Sliedrecht Sport vieren het kampioenschap © Rijnmond
De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn landskampioen. Zaterdagmiddag werd in de eigen sporthal de Basis voor de derde keer op rij gewonnen van Apollo 8, en dat was genoeg in de best-of-5-serie om de landstitel.
De ploeg van coach Vera Koenen kende zaterdag wederom weinig problemen met Apollo 8, dat met 25-21, 25-21 en 25-16 werd verslagen. De vorige twee wedstrijden tegen de ploeg uit Borne had Sliedrecht Sport ook al geen set afgestaan.
Tekst gaat verder onder de tweet.
Na eerdere titels in 2017, 2018 en 2019 is dit kampioenschap het vierde in vijf jaar tijd voor Sliedrecht Sport. Vorig jaar werd er vanwege de coronacrisis geen kampioen uitgeroepen.
De euforie was zaterdagmiddag groot bij de dames van Sliedrecht Sport. Tekst gaat verder onder de video.
Dames Sliedrecht Sport voor de vierde keer in vijf jaar tijd landskampioen
Coach Vera Koenen had zaterdag 'natte ogen van blijheid' nadat ze haar ploeg de titel had binnen zien slepen. "Het doet mij heel veel, trots dat je het met elkaar geflikt hebt. Ik heb echt genoten van de finalereeks", vertelt Koenen. "We hebben dit seizoen heel veel meegemaakt: iedere speelster heeft wel een blessure of corona gehad. Dat maakte het een heel moeilijk en raar seizoen."
"Daarbij denkt iedereen alsnog: Sliedrecht doet het wel even. Maar dan moet het nog wel gebeuren. En als het dan gebeurt komt dat er in de beleving uit."
Tekst gaat verder onder het interview met Vera Koenen.
Vera Koenen: 'Trots dat je het met elkaar geflikt hebt'
Ook voor Kirsten Knip, de ervaren libero die dit seizoen terugkeerde bij Sliedrecht Sport, wegen de moeilijke omstandigheden van dit seizoen extra mee in dit kampioenschap. "We hebben een tijdje terug veel coronagevallen gehad en daarvoor ook nog eens veel blessures. Daardoor waren we erop gebrand om juist nu het kampioenschap te pakken. We hebben van tevoren gezegd: we gaan er gewoon overheen, hier valt niets te halen en het kampioenschap is van ons. En dat blijkt. Ik ben heel trots op de meiden."
Bekijk hieronder het interview met Kirsten Knip.
Kirsten Knip: 'Ik ben heel trots op de meiden'