FEYENOORD

Leroy Fer bankzitter bij Feyenoord: 'Ik heb geen uitleg gehad van de trainer'

Feyenoord-middenvelder Leroy Fer krijgt instructies van assistent-trainer John de Wolf (r)
Feyenoord-middenvelder Leroy Fer krijgt instructies van assistent-trainer John de Wolf (r) © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Feyenoord schoot zondag in de eredivisie niets op met een gelijkspel tegen Vitesse (0-0). Na de thuiswedstrijd benadrukte Leroy Fer, die als invaller binnen de lijnen kwam, dat de Rotterdammers zich nog flink moeten inspannen om play-offs voor een ticket in de voorronde van de Conference League te vermijden. "Het voelt als een verloren kans", vindt hij.
"We staan nog twee punten achter en daarbij moet Vitesse alles winnen om die voorsprong van twee punten te behouden. Alles kan nog", zegt Fer. "Maar elke wedstrijd die we nu gaan spelen is moeilijk. Ajax-thuis en ook Heracles-uit zijn lastige wedstrijden. We moeten alles geven om te winnen."
Steven Berghuis moest eerder van het veld af vanwege een tackle van achteren. Fer denkt dat de aanvoerder van Feyenoord zichzelf in de spiegel zal kijken na zijn rode kaart. "Dat zei hij ook tegen ons. Het is jammer, maar we hebben in de laatste minuten goed gestreden met tien man. Helaas hebben we niet meer kunnen winnen. Maar Berghuis zal wel weten dat het een domme actie was."

'Ik had kunnen starten'

De laatste weken moet Fer vooral genoegen nemen met een plek op de bank. Tegen Vitesse kwam de middenvelder ook nog als invaller binnen de lijnen. "Ik heb van de trainer geen uitleg daarover gehad", vertelt hij. "Maar ik had kunnen starten."
Kijk hieronder naar het volledige interview met Feyenoord-middenvelder Leroy Fer:
Leroy Fer bankzitter bij Feyenoord: 'Ik heb geen uitleg gehad van de trainer'