Schep assistent-wedstrijdleider Zesdaagse

De Zesdaagse van Rotterdam heeft Peter Schep weten te strikken als assistent-wedstrijdleider. De veelvuldig baankampioen gaat met de nieuwe wedstrijdleider Michael Zijlaard vorm geven aan het programma van de 33-ste Rotterdamse Zesdaagse, van 2 tot en met 7 januari 2015 in Ahoy Rotterdam.

Schep zal daarbij tijdens de koers met name de sportief-technische wedstrijdzaken coördineren. Schep in reactie op zijn aanstelling: “Toen ik door Ahoy werd benaderd was ik meteen enthousiast. Ik bewaar goede herinneringen aan de Zesdaagse van Rotterdam; aan de wedstrijden zelf én aan de organisatie erachter. Rotterdam is een mooie, belangrijke koers voor een baanwielrenner. In het vervolggesprek met Michael Zijlaard ontstond direct een bepaalde chemie. We zitten boordevol ideeën om er een sportevenement van te maken waar je bij wilt – nee, moet – zijn. Met ruimte voor de wielrenners om te schitteren en herkenbare topsport voor de wielerliefhebbers om van te genieten.”

Met het toevoegen van Schep aan de wedstrijdleiding bindt Ahoy Rotterdam opnieuw een grote naam uit de wielerwereld aan zich. De ‘pedaleur de charme’ was in 2006 de eerste Nederlander ooit die wereldkampioen werd op de puntenkoers. Een jaar daarvoor won hij met Jens Mouris, Levi Heimans en Niki Terpstra al het zilver op de WK-ploegenachtervolging en ook in 2007, 2008, 2010 en 2011 wist hij zich in de medailles te rijden op de WK Baan.

Ook op Europese Kampioenschappen haalde Schep divers ere-materiaal op. Bovendien werd hij in totaal 5x nationaal baankampioen en won hij zeven zesdaagsen, waaronder tweemaal de Zesdaagse van Rotterdam; in 2009 met Juan Llaneras en in 2012 met Wim Stroetinga. Schep nam vanaf 1996 deel aan vier achtereenvolgende Olympische Spelen.

Deel dit artikel: