EUROVISIE SONGFESTIVAL 2021

Rotterdam heeft nu de tofste verkeerslichten ter wereld, dankzij het Eurovisie Songfestival

Het dansende verkeerslicht valt in de smaak
Het dansende verkeerslicht valt in de smaak © Rijnmond
"Waterloo. Couldn't escape if I wanted to. Waterloo. Knowing my fate is to be with you...", klinkt het vanaf vrijdag door de straten bij Rotterdam Ahoy. Om extra feestvreugde voor het Eurovisie Songfestival in de stad te brengen, heeft de gemeente Rotterdam verkeerslichten op de kruising Gooilandsingel/Zuiderparkweg geplaatst waarmee je zingend en dansend het zebrapad oversteekt.
Zodra het verkeerslicht bij de kruising op groen springt, begint de muziek van het nummer waarmee ABBA in 1974 op het Songfestival aantrad. Ook de icoontjes op het stoplicht dansen vrolijk mee op Waterloo. Het Scapino Ballet Rotterdam mocht de stoplichten woensdag al testen.
Twee dansende passanten zijn razend enthousiast over de verkeerslichten. "Geweldig," zegt één van hen. "Leuk dat Rotterdam aan zulke kleine dingen denkt. Er is natuurlijk geen feest op straat tijdens het festival."
De lichten zijn bedacht door Peter Snijders, zelf overigens geen groot fan van Abba. "Ik heb het gedaan voor de glimlach. En als mensen ook nog willen dansen, is het helemaal perfect!"

Songfestivalsferen in de stad

De stoplichten blijven de hele songfestivalperiode werken. Ook andere delen van de stad komen steeds meer in de songfestivalsferen. Zo is er nu een metershoge muurschildering van Jeangu Macrooy bij Ahoy te zien en hangen er vijftig foto's van zingende mensen op billboards verspreid over de hele stad.
Dit is de muurschildering van Jeangu
Dit is de muurschildering van Jeangu © rijnmond