CAMPING

Plan voor verkoop recreatieoord Hoek van Holland op de plank

Recreatieoord Hoek van Holland
Recreatieoord Hoek van Holland © Rijnmond
Het plan voor de verkoop van Recreatieoord Hoek van Holland is van tafel. De wethouders Kurvers en Kasmi hebben woensdag het plan ingetrokken nadat bleek dat de raad vindt dat het voorstel niet voldoet aan de voorwaarden.
Het principebesluit om tot verkoop over te gaan wordt dus niet genomen. Twee weken geleden was al duidelijk geworden dat de gemeenteraad zich niet in de aanpak kon vinden. Het plan bevatte te veel onduidelijkheden over de toekomst. Zo was er geen zekerheid voor de eigenaren van de huisjes dat de huren niet explosief zouden stijgen of dat zij in de toekomst in hun eigen caravan of huisje konden blijven staan.
Wethouder Said Kasmi van Toerisme gaat met de gebiedscommissie Hoek van Holland en een vertegenwoordiging van de recreanten werken aan een nieuw voorstel op basis van de toekomstvisie voor Hoek van Holland. Het recreatieoord en de bijbehorende camping zijn volgens de gemeente toe aan verbetering en modernisering.
De gemeente wil stoppen met het zelf runnen van het recreatieoord. Wethouder Said Kasmi: "Wij zijn van mening dat het subsidiëren van vakantie, om het maar even zo te zeggen, geen gemeentelijke taak is. Wij zijn daar ook niet goed in, zo is de afgelopen tijd wel gebleken".

Participatie had beter gemoeten

Wethouder Kasmi is het achteraf met de gemeenteraad eens, dat het verkooptraject tot nu niet goed is geweest. Er had veel eerder met de recreanten en de gebiedscommissie moeten worden overlegd. Nu gebeurde dat pas nadat het principe-besluit tot verkoop bekend gemaakt was. De recreanten waren daar woedend over.
Wethouder Kasmi over intrekken plan verkoop recreatieoord
In de gemeenteraad deden vandaag onder andere SP, Denk, Leefbaar en de PvdA een klemmend beroep op de beide wethouders om het plan in te trekken en aan een nieuw voorstel te gaan werken. Nu dat gebeurd is, reageert de raad opgelucht. Co Engberts van de Partij van de Arbeid: "Wat ik zo goed vind is dat we de participatie eens een keertje echt goed vorm geven. Dus niet met een plan komen dat al helemaal klaar is en dan mag je meedenken hoe het uitgevoerd wordt. Nee, nu kan je meedenken en meebeslissen over het plan".
VVD-raadslid Dieke van Groningen: 'Ik denk dat het belangrijk is, dat we alle opties gaan onderzoeken. Dat verkoop niet langer de enige optie is. Er wordt ook gekeken naar zelfbeheer of misschien beheer op afstand. Laten we maar kijken welke variant uiteindelijk het beste is."
De verkoop is dus niet definitief van tafel. Maar Leefbaar Rotterdam-raadslid Benvenido van Schaik is duidelijk. "Neem maar van mij aan dat Leefbaar nooit zal instemmen dat het recreatieoord in handen komt van 'recreatie-cowboys'. Die hebben maar één wens: binnen de kortste keren met alle shovels uit het Westland erover".
Gemeenteraadsleden reageren op het intrekken van het verkoopplan

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl