Feyenoord uitgeschakeld na verlies in Deventer

ROTTERDAM - Feyenoord is uitgeschakeld in de tweede ronde van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Fred Rutten verloor in Deventer met 2-0 op bezoek bij Go Ahead Eagles. Al vroeg in de wedstrijd kwam Feyenoord op achterstand door een goal van Jules Reimerink. Een kwartier voor tijd deed Jop van der Linden de Rotterdammers definitief de das om.
Rutten liet zijn team in de sterkst mogelijke opstelling beginnen. Ten opzichte van de nipt verloren wedstrijd tegen Ajax kon alleen Karim El Ahmadi vanwege lichte klachten niet spelen, waardoor Tonny Vilhena terugkeerde in het basiselftal. In de Klassieker kreeg Feyenoord ondanks het verlies louter complimenten, maar tegen Go Ahead Eagles kon het zich geen slechtere start voorstellen. Na twee minuten kwam een afgeslagen hoekschop terecht bij Reimerink, die uiteindelijk via het been van Sven van Beek raak schoot: 1-0.
Hoewel het veldoverwicht voor Feyenoord was bleven de kansen uit. Verder dan een schot van Jordy Clasie op de rand van het zestienmetergebied kwamen de bezoekers niet. De gevaarlijkste momenten vonden aan de andere kant van het veld plaats, waar Fernando Lewis twee keer werd bediend vanaf de zijkanten. De eerste keer kwam hij in botsing met Kenneth Vermeer en enkele minuten later raakte hij de bal verkeerd. Dankzij Vermeer bleef het vervolgens bij één tegendoelpunt, want voor rust redde hij op een laag schot van Sander Duits.
In de tweede helft wilde het ook niet vlotten voor Feyenoord. De ploeg slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Ook een vrije trap van Jens Toornstra leverde niet de gewenste gelijkmaker op. Aan de andere kant voorkwam Vermeer een zeker doelpunt van Reimerink, maar de sluitpost had geen antwoord op een fraaie vrije trap van Jop van der Linden: 0-2. Rutten probeerde in de slotfase met een verkapte 3-2-5 formatie nog iets te forceren, maar verder dan een kopbal van Colin Kazim-Richards en een halve kans voor Elvis Manu kwam Feyenoord niet.
Feyenoord werd drie jaar geleden eveneens door Go Ahead Eagles uitgeschakeld in het bekertoernooi. Beide teams staan komende zaterdag in competitieverband opnieuw tegenover elkaar in De Adelaarshorst.
1-0 2' Reimerink
2-0 76' Van der Linden