Poppodium in pakhuis Katoenveem bij de Keileweg

Rotterdam krijgt er wellicht weer een multifunctioneel poppodium bij. Als het aan Koos Hanenberg en Ted Langenbach ligt, tenminste. Het nieuwe podium moet een plek worden zoals club Now&Wow destijds was: een plek waar 'het' gebeurt.

Vijf weken geleden dienden de initiatiefnemers een voorstel in bij de Gemeente Rotterdam. Binnen twee weken hopen Hanenberg en Langenbach antwoord te krijgen of ze een pakhuis aan de Keileweg voor een symbolisch bedrag kunnen overnemen.

De initiatiefnemers willen zelf de investeerders zoeken voor de verbouwing. Door met meerdere investeerders te helpen, hopen ze op een grote gevarieerde input. "Het zou zonde zijn als Rotterdam haar ideeën zou verplaatsen naar andere steden" aldus Ted Langenbach.

Koos Hanenberg is de bedenker van het plan. Hij vindt dat het het grootste podium van Europa zou moeten worden. "Anders moeten we het niet doen"

Het creatieve brein is, hoe kan het ook anders, Ted Langenbach. Hij vestigde vanaf midden jaren '90 internationaal zijn naam als organisator van excentrieke feesten in de Rotterdamse Now&Wow.

De gemeente zegt de plannen goed te zullen bestuderen. De voorzitter van Leefbaar Rotterdam, Anton Molenaar, zegt dat alle ondernemers serieus worden genomen, maar dat alles marktconform betaald moet worden. "In het verleden heeft de Gemeente Rotterdam al te vaak de rol van 'gekke Henkie' gespeeld met betrekking tot het verstrekken van subsidies, exploitatiegelden en afkoopsommen. Dit moeten we niet meer doen."

Deel dit artikel: