Makkelie fluit opnieuw Klassieker tussen Feyenoord en Ajax

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld om de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax van komende zondag te fluiten. De scheidsrechter uit Dordrecht floot in januari ook de wedstrijd in Amsterdam, die door Ajax met 1-0 werd gewonnen. Makkelie was ook de scheidsrechter bij de laatste ontmoeting in de competitie in de Kuip, die door Feyenoord met 6-2 werd gewonnen.

De wedstrijd tussen de nummer vijf van de ranglijst en de kampioen van Nederland begint zondag om 14:30 uur. Door de nederlaag van Feyenoord bij ADO Den Haag lijkt Feyenoord al veroordeeld tot het spelen van play-offs om Europees voetbal. Omdat Ajax al kampioen is staat er zondag met name prestige op het spel tussen de twee voetbalgrootmachten in Nederland. Steven Berghuis en Jens Toornstra zijn er door een schorsing sowieso niet bij.

Sparta-Vitesse staat vrijdagavond onder leiding van Bas Nijhuis. Sparta is in de race voor deelname aan die play-offs om Europees voetbal. Vitesse kan in theorie de vierde plek komend weekend definitief veilig stellen en daarmee zich rechtstreeks plaatsen voor Europees voetbal. Sparta- Vitesse begint op het Kasteel om 20:00.

Meer over dit onderwerp:
FEYENOORD SPARTA SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren