Paard op hol: acht gewonden

Tijdens de Zuiderparkspelen in Rotterdam zijn zondagmiddag acht mensen gewond geraakt toen een paard op hol sloeg en het publiek in rende. Drie gewonden, onder wie twee kinderen, zijn ter controle naar een ziekenhuis gebracht.

Een van de kinderen leek er ernstig aan toe te zijn. Het meisje bleek uiteindelijk een rib en een sleutelbeen te hebben gebroken. De overige gewonden zijn inmiddels naar huis, meldt de politie.

Lawaai van trommels
Het paard trok een koets met bezoekers. Het dier had net even pauze gehad toen het schrok van het lawaai van trommels. Het schoot met wagen en al een grasveld op en kwam pas weer tot stilstand toen het een indianentent in rende.

Parkmanager sprong ervoor
Er zaten geen mensen in de wagen en de koetsier zat niet op de bok op het moment dat het gebeurde. Parkmanager Joop van der Hor heeft geprobeerd om het paard tegen te houden door ervoor te springen. Hij werd een stuk meegesleept, maar raakte niet ernstig gewond.

Zuiderparkspelen niet afgelast
Het cowboy- en indianenevenement in het Zuiderpark is niet afgelast. Wel zijn alle paarden afgevoerd. Veel bezoekers zijn van streek door de gebeurtenissen. Ze zijn opgevangen door de politie en hulpverleners.

foto's en videobeelden MediaTV

Deel dit artikel: