ZUIDLAND

VIDEO: Grote brand verwoest twee loodsen in Zuidland

De zeer grote brand aan de Krommedijk in Zuildland
De zeer grote brand aan de Krommedijk in Zuildland © Media TV - Joey Heijstek
Aan de Molendijk in Zuidland is dinsdagnacht in twee loodsen een zeer grote brand ontstaan. De brand woedt bij een houthandel en is onder controle. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.
Dat de brand onder controle is, betekent voorlopig nog niet dat alle vlammen zijn gedoofd. Dit kan nog even duren. Rond 06:00 waren er nog steeds veel vlammen te zien. De brandweer laat het gecontroleerd uitbranden.
Twee grote loodsen van een houthandel branden af in Zuidland

Asbest in naastgelegen panden

De brand ontstond rond 01:30 uur. Beide panden zijn volledig ingestort. Naast het blussen van de brand, probeerde de brandweer een derde nabijgelegen pand te redden door waterschermen op te trekken. Dit is gelukt en daarmee is meer ellende voorkomen. In de daken van de omliggende loodsen zit namelijk asbest. in de twee afgebrande panden is het asbest juist recentelijk gesaneerd.
OvD Huib Fransen: 'Ik ben tevreden omdat de brand niet is overgeslagen'
De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond adviseert inwoners in de omgeving ramen en deuren te sluiten wanneer zij last krijgen van de rook. Een meetploeg doet bij een nabijgelegen vakantiepark metingen. "In de omgeving kun je de brand ruiken", meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.
Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend.
De brandweer probeert met man en macht de brand aan de Molendijk in Zuidland te blussen
De brandweer probeert met man en macht de brand aan de Molendijk in Zuidland te blussen © Media TV - Joey Heijstek