Wind raast door de regio: vrachtwagen kantelt op Moerdijkbrug, boom valt nét niet op huis

De stormachtige wind van deze dinsdag laat op verschillende plekken haar sporen na. Zo is de coronatestlocatie in Zuidland niet open gegaan, waaien takken van bomen en viel in Dordrecht een boom rakelings langs een huis. Ook was de A16 tussen Dordtse Kil en knooppunt Klaverpolder dicht door een gekantelde vrachtwagen.

Aan het einde van de middag kantelde een vrachtwagen op de Moerdijkbrug. De weg in de richting van Breda was daardoor dicht tussen Dordtse Kil en knooppunt Klaverpolder. Het verkeer richting het zuiden werd omgeleid bij knooppunt Ridderkerk-Noord via de A15, A29, A59 en A17. Inmiddels is de weg weer vrij.

Aan de Dubbeldreef in Dordrecht is een boom vlak langs een woning omgevallen. Er raakte niemand gewond. De boom wordt later opgeruimd.

Boom valt langs woning in Dordrecht | Foto: MediaTV

Ook op de Van Brienenoordbrug (A16) ging het mis aan het begin van de middag. Daar kantelde een aanhanger waardoor de weg werd afgesloten. Volgens Rijkswaterstaat gebeurde het ongeluk zeer waarschijnlijk door de stormachtige wind. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

De teststraat in Zuidland, gaat de hele dag niet open. De GGD Rotterdam-Rijnmond het zekere voor het onzekere. Alle geplande afspraken worden verzet. Wie telefonisch contact met de GGD wil zoeken, moet er rekening mee houden dat de lijnen eerder sluiten vanwege Dodenherdenking.

Bomen

In Alblasserdam is een grote tak van een boom gewaaid en op een voetgangerspad terecht gekomen en in Oud-Beijerland lag een boom op de weg. Bij een pand in Rotterdam-Kralingen raakte een deel van een dak los en in Krimpen aan den IJssel werd een grote tent langs een gebouw vernield door de wind.

🚨 ALARMERING : 8️⃣9️⃣ 📆 Dinsdag, 04-05-2021 ⏰ 03:49:43 📟 P2 Stormschade, Binnenweg 📍 Krimpen aan den IJssel 🚒 TS 1231 📸 Brandweer Krimpen aan den IJssel ℹ️ Betrof een stormschade aan de #Binnenweg.

Posted by Brandweer Krimpen aan den IJssel on Monday, May 3, 2021

Aan de Erasmusbrug hingen enkele grote banners voor het Songfestival. Die zijn uit voorzorg al weggehaald.

Op advies van de gemeente hangt er vanwege de windstoten geen vlag halfstok op de Laurenskerk in het centrum van Rotterdam.

In Rotterdam-Charlois is een man gewond geraakt bij een ongeluk met een steiger. Dat gebeurde op de Pauwenburg. De steiger begaf het tijdens het opbouwen ervan, mogelijk door de harde wind. De man maakte daardoor een val van een paar meter. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

In onze regio zijn tot nu toe enkele tientallen meldingen van stormschade binnengekomen. Dat gebeurde vooral bij de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was het rustiger en kwamen de meldingen ook later op gang.

Meer over dit onderwerp:
NIEUWS
Deel dit artikel: