Rellen in de Kuip rond wedstrijd Feyenoord

De politie heeft rond de wedstrijd Feyenoord - Standard Luik in Rotterdam 28 supporters opgepakt. Voor en na de wedstrijd was het onrustig. In de Kuip zelf waren er korte tijd rellen.

In de middag pakten agenten op de Blaak al twaalf supporters op voor wangedrag. Nadat alle supporters in de Kuip waren aangekomen, ontstond er een grimmige sfeer tussen de Belgische supporters, stewards en Feyenoordfans.

Rellen

Op de tribunes klommen tientallen Belgische aanhangers over hekken om met aanhangers van de tegenpartij op de vuist te gaan. Aanhangers van Feyenoord reageerden daarop. Het lukte stewards niet om de supporters in bedwang te houden. Pas na tien minuten verscheen de Mobiele Eenheid. Kort daarna keerde de rust op de tribunes terug.

De wedstrijd zelf verliep verder vrij rustig, maar na afloop waren er opnieuw buiten het stadion enkele opstootjes. Een klein groepje bekogelde de politie. De politie te paard voerde een charge uit. Ook hierbij werden een paar supporters aangehouden.

Risicowedstrijd

De wedstrijd tussen Standaard en Feyenoord was vooraf aangemerkt als een risicowedstrijd. De directie van Feyenoord deed in de aanloop naar het duel een oproep aan de eigen aanhang om zich goed te gedragen.

Door onder meer illegaal vuurwerk heeft de Rotterdamse club dit seizoen al ongeveer 50.000 euro aan boetes moeten betalen aan de UEFA.

Deel dit artikel: