ROTTERDAM

Explosie ‘t Haantje op beeld: eigenaar heeft geen idee waarom zijn ‘Feyenoordcafé’ is vernield

De explosie in café 't Haantje
De explosie in café 't Haantje © Rijnmond
Het was een enorme klap. In de nacht van dinsdag op woensdag ging er een explosief af voor de deur van café 't Haantje aan de Bierens de Haanweg in Rotterdam-Lombardijen. Eigenaar Willem Bollaart heeft 's ochtends nog geen enkel idee waarom dit is gebeurd. "Dit moet gewoon een gewelddadige actie zijn geweest."
De verslagenheid is groot bij Bollaart. De voorkant van zijn excentrieke café, dat voor een groot deel een soort glazen vitrine is, is volledig stuk geslagen. De politie vermoedt door een vuurwerkbom. "Dit is gewoon kut! Hier zit je niet op te wachten. We waren net weer een week open na de sluiting van tien maanden. Dan probeer je weer iets te verdienen en gebeurt dit."
't Haantje staat bekend als een echt Feyenoordcafé waar vaak supporters te vinden zijn. De muren zijn bijna behangen met historische foto's van spelers en trainers van de voetbalclub. De eigenaar linkt voetbal niet aan deze explosie. "Ik weet het niet, maar het heeft er niets mee te maken, denk ik. Het is gewoon een gewelddadig iemand geweest." Dat blijkt volgens hem ook uit het feit dat er verder niets is gestolen.
De explosie bij 't Haantje op bewakingsbeelden
Bollaart heeft de actie goed op beeld zijn door zijn bewakingscamera's. "Je ziet dat er iemand aan komt lopen. Het lichts springt aan en diegene loopt door. Kruipend komt diegene terug en dan zie je een lichtflits, een enorme knal en veel rook." Van de politie heeft hij 's ochtends rond 09:30 niet veel meer gehoord. "Ze komen zo beelden halen voor het onderzoek."
Eigenaar café 't Haantje: 'Eindelijk weer open en dan gebeurt dit'
De knal zorgt voor een enorme schade. Meerdere ramen zijn gesneuveld en er is bijna niets meer over van de voordeur. "Gelukkig is de schade alleen materieel," zegt Bollaart. Samen met familieleden heeft hij meteen de handen uit de mouwen gestoken. Voor de kapotte deur en ramen is hout geplaatst. "We hopen zo om 12:00 gewoon open te kunnen. We draaien namelijk al vrij aardig deze week."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl