Hugh Cornwell (GB) in Live uit Lloyd

Hugh Cornwell (1949) wordt nog steeds gezien als één van de beste liedjesschrijvers uit Engeland. De originele gitarist, zanger en voornaamste songwriter van de legendarische band The Stranglers kende megasuccessen in Europa met 10 hit albums en éénentwintig top-40 singles in de 17 jaar dat Cornwell deel uit maakte van deze band. The Stranglers schreven onvergetelijke hits zoals ‘Peaches’, ’Golden Brown’, ‘No More Heroes’ en ‘Always The Sun’ 'Skin Deep'.

In 1990 besloot Cornwell om het The Stranglers-boek definitief te sluiten en zich volledig op zijn solo carrière te richten. Al tijdens zijn Stranglers-periode bracht hij twee solo albums uit ('Nosferatu' in 1979 en 'Wolf' in 1988). Na zijn vertrek zette hij deze lijn door en bracht, sinds het in 1993 verschenen 'Wired', nog diverse solo albums uit.

Helemaal afstand nemen van The Stranglers heeft hij echter nooit gedaan. Cornwell’s boek, 'The Stranglers: Song by Song', verscheen in november 2001 en kreeg enorme media aandacht. In het boek deed Cornwell verschillende dingen uit de doeken over de werkwijze van The Stranglers, onthulde geheimen en maakte mythes tot het verleden.

Live speelt Hugh Cornwell naast zijn eigen solowerk nog steeds een grote hoeveelheid Stranglers-hits. Dat doet hij ook in Live uit Lloyd. Zeven songs krijg je maar liefst te horen, met daarbij ook songs van zijn laatste plaat Totem and Taboo (2013), geproduceerd door Steve Albini, die ook met Nirvana en vele andere bands amenwerkte.

In Live uit Lloyd: Hugh Cornwell - Vocals & Guitars, Caroline Campbell - Bassguitar & backing vocals, Chris Bell - Drums.                       

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: