EUROVISIE SONGFESTIVAL 2021

77-jarige Stien baalt dat ze niet naar het Songfestival mag: 'Ik was door het dolle heen en had bijna een jurk gekocht'

Stien van den Heuvel
Stien van den Heuvel © privé foto
Stien van den Heuvel is 77 jaar en woont in Rotterdam. Vorig jaar had ze zich ingeschreven voor kaartjes van het Songfestival in Rotterdam en tot haar 'verbazing en vreugde' was ze een van de gelukkigen die een ticket bemachtigde voor de finale. Maar de vreugde was van korte duur. Het RIVM bestempelt 70-plussers namelijk tot risicogroep en die komen niet in aanmerking voor fieldlab-evenementen, waar ook het Songfestival onder valt.
"Vorig jaar ging het natuurlijk helemaal niet door. Dat was al heel erg jammer en nu het wel doorgaat, mag ik er niet bij zijn," zegt Stien.
Ze hoorde het slechte nieuws van haar zoon. De gemeente had 70-plussers aanvankelijk een brief gestuurd dat ze welkom waren bij het Songfestival als ze volledig gevaccineerd zijn én een negatieve test bij zich hebben. Die informatie blijkt nu dus niet te kloppen.
Stien zou met haar schoondochter naar het Songfestival gaan. Beiden zouden binnenkort een mooie jurk uitkiezen. "Gelukkig hadden we nog niks gekocht. Ik baal er echt van, want ik was door het dolle heen toen ik de kaartjes kreeg. Ik ben bijna 78 jaar. Zoiets maak je natuurlijk nooit meer mee."
Terwijl Stien het slechte nieuws op zich liet inwerken, kwam een mailtje van de organisatie binnen dat ze kaartjes krijgt voor de halve finale van het Songfestival komende donderdag. Meteen daarna volgde de volgende teleurstelling via de mail: ze mag er toch niet bij zijn als 70-plusser. "Het is toch niet te geloven", zegt Stien over deze pijnlijke vergissing van de organisatie. 'Ik heb er geen woorden voor."
Toch kan ze er nog wel om lachen. Ik grapte tegen mijn zoon dat ik dan maar voor de deur ga liggen tot ze mij binnenlaten", zegt ze lachend. "Maar dat doe je natuurlijk niet. Ik vind het heel jammer, maar wat kun je doen? Ik hoop dat ik de kaartjes, die op mijn naam staan, wel aan mijn schoondochter mag geven zodat zij wel kan gaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl