Telefoons van leerlingen gestolen tijdens tentamen

Een brutale diefstal in een Dordtse school op het moment dat leerlingen bezig zijn met een tentamen. Eén verdachte is inmiddels aangehouden. De andere twee worden nog gezocht. Van hen zijn beelden.

Voor het begin van het tentamen op maandagmorgen 1 februari, moeten de leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum aan de Overkampweg, hun mobiele telefoons inleveren. Het kratje met de dertig telefoons staat bij de uitgang van het lokaal.

Op de camerabeelden is te zien dat omstreeks 9.32 uur een man het kratje meeneemt en de school uitrent. Buiten staat een handlanger op een scooter te wachten. De dief springt achterop en het duo vlucht richting Oudendijk. Kort daarna worden ze rennend gespot in de Platanenlaan, waarna ze richting Magnolialaan vluchten.

Naast dat er een verdachte is aangehouden zijn er ook enkele telefoons teruggevonden. Het merendeel is echter nog zoek, net als de twee andere verdachten.

Eén van die verdachten draagt een grijze hoody een zwarte joggingbroek met aan de zijkant tot op kniehoogte een gele streep. Hij loopt op zwarte sportschoenen, met witte randen en zwarte loopvlakken.

De andere verdachte heeft een groen jack en een blauw/donkergrijze hoody aan. Daaronder draagt hij een blauwe joggingbroek en zwarte sportschoenen. Weet u wie het zijn, heeft u een telefoon aangeboden gekregen of heeft u andere informatie? Neem contact op met de politie.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer over dit onderwerp:
BURIJ15 BUREAU RIJNMOND DORDRECHT 112 MISDAAD
Deel dit artikel: