Mirusia in Live uit Lloyd

De Australisch-Nederlandse Mirusia Louwerse (29) is wereldberoemd geworden als soliste bij André Rieu. Haar opleiding heeft ze genoten aan het Queensland Conservatorium in Australië. Ze is de jongste winnaar van de prestigieuze Dame Joan Sutherland Opera Award en brak zowel solo als met André Rieu vele records.

Mirusia is in Australië geboren maar heeft Nederlandse ouders. Nadat ze afstudeerde verliep haar carrière als een sprookje.?Haar Nederlandse tante schreef een mail aan André Rieu om hem attent te maken op haar in Australië woonachtige nichtje. Rieu luisterde een aantal fragmenten op Mirusia’s website en was zo onder de indruk van wat hij hoorde dat hij haar meteen belde. 

André Rieu: “Mirusia heeft zo’n mooie, heldere stem. Als ze zingt moet je van goeden huize komen wil je je ogen droog houden.” André Rieu belde nog een keer en twee dagen later was Mirusia in Maastricht om auditie te doen. Met succes, want ze keerde terug in Australië met een contract.

De blonde zangeres emigreerde naar Limburg waar ze met open armen werd ontvangen. Vijf jaar lang reisde ze de hele wereld als vaste soliste van André Rieu en betoverde ze miljoenen mensen met haar stem en haar verschijning.

Klaar voor een nieuw hoofdstuk in haar leven, keerde ze terug naar haar geboorteland Australië. Ze nam er een solo- album “Home” op. Een uitverkochte tournee in Australië volgde, waarbij ze onder meer optrad in het beroemde Sydney Opera House. 

Momenteel tourt Mirusia Louwerse door Nederland met haar programma My Favorite Things dat een staalkaart vormt voor haar vocale talenten. In het najaar en in 2015 tourt ze weer groots met André Rieu en zijn okest.

Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: