Rotterdam neemt schulden over van slachtoffers toeslagenaffaire

De gemeente Rotterdam neemt de schulden over van vijftig slachtoffers van de toeslagenaffaire. De gedupeerden worden zo al uit de problemen geholpen voordat het Rijk bekend maakt hoe het de ontstane problemen wil goedmaken. Dat gedupeerden worden geholpen met 30.000 euro per persoon, is al toegezegd.

Op dit moment zijn vijftig Rotterdammers door de Belastingdienst erkend als gedupeerden. De gemeente zegt nu een financieel risico te nemen, maar verwacht dat de gemaakte schulden later gedekt worden door de landelijke overheid. "Deze mensen leven vaak al jaren van het bestaansminimum. Elke dag langer wachten is onacceptabel", zegt wethouder Michiel Grauss (armoedebestrijding en schuldenaanpak).

De vijftig getroffen Rotterdammers krijgen komende week een telefoontje met goed nieuws van de gemeente. Rotterdam denkt dat de groep veel groter is dan vijftig, maar dat moet blijken uit de gegevens van de Belastingdienst. Ook 'nieuwe' gedupeerden worden benaderd om zo snel mogelijk geholpen te worden. De gemeente verwacht dat het in totaal om zo'n 250 tot 400 mensen gaat.

Meer over dit onderwerp:
TOESLAGENAFFAIRE NIEUWS
Deel dit artikel: