Sparta-trainer Henk Fraser na prachtige zege op Vitesse: 'Het begint nu wel een beetje te kriebelen'

"Ik heb net wel tegen de spelers gezegd dat ik van een aantal dingen onder de indruk ben." Dat zegt trainer Henk Fraser na de knappe 3-0 overwinning van Sparta op Vitesse. De Rotterdammers houden door de winst op de nummer vier van de eredivisie zicht op het bereiken van de play-offs. "Het begint nu wel een beetje te kriebelen als je tegen twee uitstekende ploegen een goed resultaat haalt."

Fraser doelt naast de overwinning op Vitesse ook op de winst een week eerder bij FC Groningen. Twee clubs waar Sparta in de eerste seizoenshelft nog van verloor. "We winnen nu van een ploeg die heel erg sterk is. Vooraf spreken we met elkaar iets af, en als ze het dan zo uitvoeren moet ik wel complimenten maken aan de jongens", aldus Fraser na de winst op zijn oude club Vitesse.

Vuile meters

"We stonden goed en waren bereid om de vuile meters te maken. Tegen deze ploeg helemaal geen mogelijkheden weggeven is bijna onmogelijk, maar in balbezit deden wij zelf met name in de eerste helft iets goed met de bal."

Sparta kan na de winst op Vitesse rustig achterover leunen en kijken hoe de concurrenten in de strijd om de play-offs het er dit weekend vanaf brengen. Fortuna Sittard gaat zaterdag op bezoek bij AZ, Heracles Almelo ontvangt op dezelfde dag FC Twente en SC Heerenveen neemt het op tegen FC Utrecht.

Meer over dit onderwerp:
SPARTA INTERVIEW RIJNMOND SPORT NIEUWS SPORT
Deel dit artikel: