NIEUWS

Mogelijk geen politie bij klassieker Feyenoord-Ajax op zondag

Supporters gooiden met fakkels en verkeersborden
Supporters gooiden met fakkels en verkeersborden © MediaTV
De kans is groot dat er zondag bij de wedstrijd Feyenoord-Ajax geen politie aanwezig is. Politiebonden raadplegen hun achterban om te kijken of er bereidheid is om het werk tussen tussen 13:00 uur en 15:00 neer te leggen. Dat schrijft de politievakbond ANPV.
Volgens de bond hebben de politiemensen de afgelopen maanden veel voor hun kiezen gehad. "Ook vandaag ging het flink mis in Barneveld en Rotterdam", schrijft de bond op haar website. "Politiemensen belanden in het ziekenhuis na te zijn belaagd met vuurwerk, flessen en andere materialen."
De agenten zijn niet gevaccineerd terwijl het werk ze aan de lippen staat en als het ontbrandt in de maatschappij, zijn de agenten de kop van jut, zegt de bond.
"Zij zijn het meer dan zat dat hun harde en belangrijke werk niet op waarde geschat wordt en hun loyaliteit meer dan misbruikt wordt als het de bestuurders en overheid uitkomt", aldus de bond.
Het is niet bekend wat de gevolgen zijn voor het al dan niet doorgaan van de wedstrijd als de politie zich daadwerkelijk afzijdig houdt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl