Kort geding over politiestaking rond wedstrijd Feyenoord-Ajax

In Rotterdam is het kort geding begonnen van de gemeente Rotterdam tegen de politiebonden. De gemeente wil via de rechter een politiestaking rond de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax voorkomen. De zitting vindt plaats via Skype. Phlip van Es volgt de zaak en doet verslag via Twitter.

De politiebonden dreigen sinds zaterdagavond met een staking, na botsingen met hooligans en coronademonstranten in Rotterdam en Barneveld. Agenten werden toen onder meer bekogeld met stenen, vuurwerk en flessen.

De bonden zijn al langer kwaad, omdat er nog steeds geen cao is afgesloten en dat politiepersoneel geen voorrang krijgt bij vaccinaties tegen corona. Ze hebben agenten opgeroepen om zondag tussen 13.00 uur en 15.00 uur het werk neer te leggen in Rotterdam.

Feyenoord-Ajax begint om 14.30 uur in een lege Kuip. Het is onwaarschijnlijk dat het duel kan doorgaan als er geen politie op de been is.

Voorafgaand aan het kort geding is er nog onderhandeld tussen de gemeente, justitie en de bonden. Maar dat leverde geen resultaat op.

Meer over dit onderwerp:
FEYENOORD ROTTERDAM STAKING POLITIE NIEUWS
Deel dit artikel: