NIEUWS

Suurhoffbrug onderweg naar eindbestemming bij de Maasvlakte

Transport Suurhoffbrug
Transport Suurhoffbrug © Maikel Coomans
Precies volgens planning is de tijdelijke Suurhoffbrug om 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag op transport gegaan vanaf de kade in Krimpen aan den IJssel.
De brug is door het centrum van Rotterdam gevaren en is nu onderweg naar de Maasvlakte. Het is een bijzonder gezicht: de boogbrug is 200 meter lang, 20 meter breed en meer dan 40 meter hoog.
Transport Suurhoffbrug
Transport Suurhoffbrug © Maikel Coomans
De brug is achtereenvolgens de Van Brienenoordbrug, de Hef, de Koninginnebrug en de Erasmusbrug gepasseerd.
Suurhoffbrug passeert De Hef
Suurhoffbrug passeert De Hef © Maikel Coomans
"We hebben ervoor gekozen om de brug in de nacht te laten transporteren omdat we het verkeer niet al teveel belasten en omdat we geen bekijks willen in deze coronatijd", zegt Nicolette van den Berg van Rijkswaterstaat. "Daarom hebben we een livestream zodat mensen de brug veilig, vanaf een afstand, kunnen volgen."
Het transport stond aanvankelijk gepland op woensdag 5 mei, maar dat ging niet door vanwege de harde wind.
De nieuwe brug is tijdelijk en moet de bestaande brug ontlasten. "Die is gebouwd in jaren '70, maar sindsdien gaat er veel meer en veel zwaarder verkeer overheen. De brug moet vernieuwd worden. Tot die tijd leggen we er een tijdelijke brug naast. Het verkeer richting Rotterdam kan dan over de nieuwe brug en het verkeer richting de Maasvlakte blijft rijden over de bestaande brug."
De nieuwe brug wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag naast de bestaande Suurhoffbrug op de A15 gelegd.