Renovatie Hofbogen op korte termijn van start

De gemeente Rotterdam trekt meer dan 2,5 miljoen euro uit om de Rotterdamse Hofbogen op te knappen. Ook ProRail en twee woningcorporaties investeren in het project.

In totaal gaat het om een bedrag van 3,7 miljoen euro, waarvan de gemeente het grootste deel betaalt. Dit komt bovenop de 13,7 miljoen euro die eerder al werd geïnvesteerd.

Het nieuwe bedrag is voldoende om een begin te maken met de renovatie van de bogen tussen het oude Station Bergweg en het oude Station Hofplein. Maar waarschijnlijk is het bedrag niet voldoende.

Hoeveel geld er extra nodig is, is niet bekend. De eigenaren willen dat de rest van het project wordt betaald uit de opbrengst van de huren. Op dit moment worden er 120 ruimtes verhuurd.

Hofpleinlijn
Donderdag werd ook bekend dat het perron van Station Hofplein blijft bestaan als aandenken aan de oude Hofpleinlijn. De rails wordt wel verwijderd. Hier wordt in februari of maart mee begonnen.

Hoe het dak van de bogen gebruikt zal worden, is nog niet bekend. Er zijn plannen geopperd om er een trimbaan, fietspad of stadspark op aan te leggen. De gemeente moet daar een besluit over nemen. Eind 2015 moet het eerste deel van het project worden opgeleverd.

Verkoop
Het dak is eigendom van ProRail. De bogen zijn van woningcorporaties Vestia en Havensteder. De corporaties knappen de bogen op, maar willen het hele project daarna het liefst in één keer verkopen aan een marktpartij.

Deel dit artikel: