SPORT

Zesdaagse TV: '99,5 procent kans dat we de start van de Tour de France krijgen'

Michael Boogerd, Erik Breukink en Leontien Zijlaard-van Moorsel verheugen zich nu al op de start van de Tour de France in Rotterdam
Michael Boogerd, Erik Breukink en Leontien Zijlaard-van Moorsel verheugen zich nu al op de start van de Tour de France in Rotterdam © Tim van Hengel
De start van de Tour de France kan Rotterdam nauwelijks meer ontgaan. Dat zegt Sven de Langen in Zesdaagse TV. De sport-wethouder van Rotterdam gaat er voor 99,5 procent van uit dat de start van de grootste wielerronde ter wereld in 2024 of 2025 terugkeert in de Maasstad.
De mei-editie van Zesdaagse TV staat geheel in het teken van de Rotterdamse Grand Départ van de Tour de France over drie of vier jaar. Naast wethouder De Langen is ook Rotterdam Topsport-directeur Peter Blangé positief. "Het is meer dan alleen de start van de Tour. Het is iets voor alle Rotterdammers. Het is een goed bid waar niemand tegen kan zijn", zegt de gouden Oranje-volleyballer.
Peter Blangé
Peter Blangé © Tim van Hengel
Zesdaagse-wedstrijdleider Michael Zijlaard sluit zich daar bij aan: "We gaan de komende jaren heel veel doen om mensen die iets met fietsen hebben met elkaar te verbinden. De opbouw zal sterker zijn als in 2010 (toen de Tour de France ook vanuit Rotterdam vertrok). En daar gaan we dit jaar in september al mee van start."
Michael Zijlaard
Michael Zijlaard © Tim van Hengel
Drie voormalig wielerkampioenen schoven daarna aan tafel bij presentator Bart Nolles en waren eveneens positief, vooral over het parcours van de proloog. Erik Breukink denkt dat er in de bijna 10 kilometer door het centrum van Rotterdam al flinke verschillen zullen ontstaan. "Zo'n start van een grote ronde is voor het publiek één van de mooiste dagen", zegt de man die zelf ooit één dag de gele trui droeg.
Erik Breukink
Erik Breukink © Tim van Hengel
"Dit is een proloog om eens lekker je beentjes op te blazen", vult Michael Boogerd aan. "De verzuring zal overal uitkomen." Leontien van Moorsel is om een heel andere reden blij met de start van de Tour in Rotterdam. Er wordt namelijk ook toegewerkt naar een serieuze koers voor vrouwen. "Hoe gaaf is het om de vrouwen twee weken mee te laten draaien in het Tour de France-programma? Want La Course, de eendaagse vrouwen-variant in Frankrijk slaat natuurlijk helemaal nergens op", aldus de viervoudig Olympisch kampioene.
Leontien van Moorsel
Leontien van Moorsel © Tim van Hengel
Bekijk hier de gehele aflevering van Zesdaagse TV waarin ook de overige etappes vanuit Rotterdam worden besproken én waarin je een heuse gele wielertrui kunt winnen, gesigneerd door de voormalig toppers Boogerd, Breukink en Zijlaard-Van Moorsel. Op TV Rijnmond is Zesdaagse TV deze woensdag te zien, met daarna ieder uur een herhaling.
Michael Boogerd
Michael Boogerd © Tim van Hengel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl