FC DORDRECHT

FC Dordrecht sluit seizoen af met late nederlaag bij NEC: 'De tweede goal was het seizoen in een notendop'

Naoufal Bannis glijdt de 0-1 achter doelman Mattijs Branderhorst
Naoufal Bannis glijdt de 0-1 achter doelman Mattijs Branderhorst © VK Sportphoto
Op bezoek bij NEC heeft FC Dordrecht in de laatste competitieronde met 1-2 verloren. In de wedstrijd om des keizers baard, leken beide ploegen het bij tijd en wijlen wel te geloven in het seizoensslot. NEC was immers al geplaatst voor de play-offs om promotie en Dordrecht wist al dat het definitief laatste zou worden.
In de openingsfase slaat FC Dordrecht gelijk toe. Edgar Barreto leidt klungelig een aanval van de nummer laatst van de eerste divisie in. De pass van de NEC-middenvelder wordt onderschept door Naoufal Bannis en via Richie Musaba en Mathis Suray is diezelfde Bannis het eindstation voor de 0-1. Lang kan FC Dordrecht niet genieten van de voorsprong want na zestien minuten rondt oud-Dordrecht-spits Rangelo Janga een snelle combinatie tussen Barreto en Elayis Tavsan af.

Kansen op tweede Dordtse treffer, 1-1 ruststand

Waar NEC voornamelijk als een soort handbalploeg de bal rond het strafschopgebied van FC Dordrecht tikt, is de ploeg van Jan Zoutman tweemaal gevaarlijk. Na een half uur krijgt Suray de uitgelezen kans na goed doorkoppen van Bannis. De Belg faalt oog in oog met doelman Mattijs Branderhorst. Ook in de tweede counterkans van FC Dordrecht heeft Suray een hoofdrol, zijn pass op de doorgelopen Musaba is net te hard.
Tien minuten na rust is NEC als eerste gevaarlijk. Een langlopende aanval wordt door Bart van Rooij panklaar op het hoofd van Rangelo Janga afgeleverd. De Nijmeegse spits ziet zijn inzet door FC Dordrecht-doelman Max van Herk knap uit de korte hoek tikken. Niet veel later krijgt invaller Thomas Beekman de uitgelezen mogelijkheid. Een mislukt schot komt plots voor het hoofd van Beekman, maar van dichtbij mikt de middenvelder van NEC naast.

Enorme kans Bannis, domper in blessuretijd

Maar ook FC Dordrecht toont zich nog voor de goal van NEC. Een steekpass van Musaba zet Bannis vrij voor doelman Branderhorst, maar de Feyenoord-huurling treft de doelman op zijn pad, met nog een kwartier te gaan. Het slotakkoord lijkt vervolgens van Nikki Baggerman te zijn. Zijn schot van afstand wordt bijna nog binnengetikt door Jari Schuurman, maar een snelle reflex van Branderhorst voorkomt de 1-2.
Maar als een duveltje uit een doosje kopt in blessuretijd oud-FC Dordrecht-middenvelder Javier Vet de winnende goal voor NEC achter doelman Max van Herk.
Voor de Schapenkoppen verandert er niets op de ranglijst. De club blijft laatste in de eerste divisie, met 28 punten uit 38 wedstrijden

NEC-FC Dordrecht 2-1 (1-1)

5’ Naoufal Bannis 0-1
16’ Rangelo Janga 1-1
90+2' Javier Vet 2-1
Opstelling FC Dordrecht: Van Herk; Poll, Koswal (84' Bliek), Aktas, Hobbel; Schuurman, Baggerman, Ugur (83' Vicario), Suray (68' Vliet); Musaba, Bannis
Bekijk hieronder de reacties van vertrekkend trainer Jan Zoutman en FC Dordrecht-speler Nikki Baggerman.
Jan Zoutman na NEC-FC Dordrecht: 'De tweede goal was het seizoen in een notendop'
Nikki Baggerman over investeerder FC Dordrecht: 'Er is nu een basis om te gaan bouwen'