Capelle sluit bordeel in woonwijk

In Capelle aan den IJssel is een illegaal bordeel in een woonwijk gesloten. Twee vrouwen uit Oost-Europa ontvingen sinds de zomer thuis in hun portiekflat aan de Ringstraat klanten. Volgens buurtbewoners was het elke dag een komen en gaan van allerlei mannen.

De gemeente kwam er een paar weken geleden achter dat het bordeel in de huizen zat. Het huis werd gehuurd door iemand uit Oost-Europa. Toen de gemeente signalen kreeg, is er actie ondernomen en is het bordeel gesloten.

Buurt wist van niks
Een buurvrouw zegt dat de buurt eerst van niks wist, maar in de gaten kreeg dat er iets niet in de haak was na een inbraak. De buurt werd daardoor oplettender en het begon op te vallen dat er steeds wildvreemde mannen naar de portiekflat kwamen.

De buurtbewoonster is er niet blij mee dat de twee vrouwen in de woonwijk hun praktijk hadden. "Prima dat ze het doen, maar dan buiten de deur. Er wonen hier zes kinderen. Ik vind niet dat die daaraan blootgesteld moeten worden."

Ook een buurman is niet te spreken over het bordeel. "Dit is belachelijk. Er komen steeds nieuwe mannen. Dat is niet normaal", vertelt de man, die samen met zijn dochtertje een keer oog in oog stond met een van de prostituees die naakt op het balkon stond.

Bestemmingsplan
Hoewel prostitutie in Nederland legaal is, was het bordeel in Capelle verboden. Burgemeester Frank Koen zegt dat prostitutie alleen mag als het in het bestemmingsplan staat. In Capelle is het zo geregeld dat bordelen niet in woonwijken mogen worden gerund. "We willen hier echt geen dames die dit soort dingen doen", aldus Koen. Prostituees mogen in Capelle alleen werken op het bedrijventerrein Rivium.

Volgens de burgemeester komt het niet vaak voor dat bordelen in portiekflats worden gevonden. De gemeente doet preventief onderzoek en houdt bijvoorbeeld het handelsregister van de Kamer van Koophandel in de gaten. "Gelukkig hoeven we niet dagelijks panden te sluiten", zegt Koen.

Deel dit artikel: