Rotterdammers marcheren tegen armoede

De Rotterdamse Sociale Alliantie is vrijdag de straat opgegaan om te demonstreren tegen armoede. De deelnemers aan de protestmars verzamelden zich omstreeks 17:30 uur op het Schouwburgplein.

Om achter 'de werkelijkheid van de armoede' te komen, bezocht TV Rijnmond ruilwinkel LETS in Crooswijk.

Zo'n 36 procent van de Crooswijkers leeft onder de armoedegrens. De helft hiervan maakt gebruik van de diensten van LETS, waar eigen spullen geruild kunnen worden tegen àndere tweedehands goederen of diensten.

Noodzaak
De ruilwinkel is voor velen bittere noodzaak, omdat dit de enige manier is om spullen te vervangen of aan kleding te komen.

‘’Ze kunnen niet eten. Als je 40 euro per maand hebt om van te leven’’, vertelt Tonnie van der Sluis van de ruilwinkel, waar ook een vestiging van de Voedselbank is ondergebracht. ‘’Daar staan ze in de rij’’, verzucht Van der Sluis.

Voedselbanken

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) liet vrijdag weten 350.000 euro extra beschikbaar te stellen voor Voedselbanken Nederland. Het geld is vooral bedoeld om gezondere maaltijdsoepen te maken voor mensen met een klein budget.

Klijnsma deed ook een oproep aan gemeenten. Die moeten volgens de PvdA-politica nauw samenwerken met instellingen als de voedselbanken.

Soep is warm, kom ook! Mars tegen de armoede, schouwburgplein. #nu! pic.twitter.com/tmYHk8zpw0

— Mars tegen Armoede (@MarstgnArmoede) October 17, 2014

Deel dit artikel: