Guus Til zo goed als zeker op huurbasis richting Feyenoord

Hoewel het seizoen er voor Feyenoord nog niet op zit, lijkt de eerste aanwinst voor volgend seizoen al aanstaande. Guus Til, bekend met Arne Slot vanuit zijn tijd bij AZ, komt vrijwel zeker op huurbasis over van Spartak Moskou.

De details van de overgang zijn nog onbekend maar op enkele formaliteiten na lijkt de huurdeal rond. De 23-jarige Til werd in 2019 door AZ voor maar liefst achttien miljoen euro verkocht aan de Russische topclub Spartak Moskou. Daar begon hij in 2019 als basisspeler maar gedurende het seizoen raakte de middenvelder zijn plek kwijt en raakte op een zijspoor.

Daarna volgde een tijdelijke overstap naar het Duitse SC Freiburg maar ook hier kwam Til afgelopen seizoen weinig aan spelen toe. In zeven Bundesliga-wedstrijden kwam hij tot slechts 120 minuten waardoor de aanstaande overstap naar Feyenoord vooral een zoektocht naar speeltijd lijkt.

Dat hoopt Til te vinden onder een voor hem bekende trainer in Arne Slot. Slot kwam in 2017 richting Alkmaar om assistent te worden van John van den Brom en onder diens hoede ontpopte Til zich tot één van de meest veelbelovende spelers in de Eredivisie. Tussen 2017 en 2019 was de eenmalig international goed voor 26 doelpunten in alle competities. Toen Slot het in 2019 overnam werd Til al snel verkocht aan Spartak Moskou, dat wel van plan lijkt zijn aflopende contract te verlengen om zo in de toekomst nog een transfersom te kunnen ontvangen.

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT FEYENOORD SPORT VOETBAL
Deel dit artikel: