Chinezen beroofd tijdens melkpoederdeal

Een 18-jarige man is in Rotterdam aangehouden voor de mishandeling en beroving van drie Chinezen. De drie hadden een afspraak met de Rotterdammer om babymelkpoeder te kopen. De verdachte bood via een online advertentie babymelkpoeder aan. Sinds het schandaal met melkpoeder in China maken veel Chinezen jacht op dozen babymelkpoeder om naar hun thuisland te sturen. Door vervuilde melkpoeder kwamen toen meerdere baby's om het leven.

Toen de drie Chinese mannen uit Valkenswaard het poeder gingen ophalen aan de Rusthoflaan in Crooswijk, stond de Rotterdammer hen op te wachten. Hij nam twee mannen mee een zijstraat in, waar hij ze met een vuurwapen bedreigde en hun geld afpakte.

Een broer van één van de slachtoffers schoot te hulp toen hij zag wat er gebeurde. Hij werd mishandeld en raakte gewond aan zijn hoofd. De berover sloeg op de vlucht toen er een voorbijganger langskwam.

De mishandeling en beroving waren al eind juni, maar zijn donderdag door de politie bekendgemaakt. De verdachte kon pas deze week in de boeien worden geslagen. De politie kwam hem onder meer op het spoor dankzij camerabeelden.

Deel dit artikel: