Feyenoordfans missen Spartanen bij de derby: 'Zij zijn óók Rotterdam'

Bij de derby Feyenoord-Sparta in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal mogen 6500 toeschouwers naar De Kuip. Bij het Van der Valk Hotel in Ridderkerk konden de Feyenoordsupporters zich laten testen op corona, want zij krijgen alleen toegang tot het stadion met een negatieve test op zak. "Iedereen wil erheen", merkt een Feyenoordfan.

Op het moment dat de man maandag online een kaartje wilde kopen voor Feyenoord-Sparta, had hij al 1400 wachtenden voor zich. "De vorige keer (tegen Vitesse, red.) zat ik er naast. Toen kwam ik daar echt niet doorheen", zegt hij. "Maar nu heb ik gelukkig wél een kaartje."

Kijk hieronder naar de reportage bij het Van der Valk Hotel in Ridderkerk, waar Feyenoord-supporters zich lieten testen op het coronavirus. De tekst gaat verder onder de video:

Het enthousiasme is duidelijk merkbaar bij de Feyenoordfans. "Het is ruim een jaar geleden dat ik voor het laatst naar Feyenoord ben geweest. Ik heb er zin in, want tegen Sparta gaat het nu ergens om", zegt een andere fan.

Sparta-fans worden gemist

In De Kuip zullen alleen Feyenoordsupporters aanwezig zijn. Sparta-fans zijn niet welkom. Dat vinden de meeste Feyenoorders jammer. "Ik snap de frustratie van de Spartanen heel goed", vertelt een jonge vrouwelijke Feyenoord-fan. "Voor Feyenoordsupporters is dit duel een extraatje."

Een oudere supporter baalt er ook van dat er geen uit-fans zijn. "Sparta is óók Rotterdam. De tegenpartij hoort er eigenlijk ook bij, vind ik. Dat maakt het leuker en gezellig in De Kuip."

Maar de supporters van Zuid, die in Ridderkerk werden getest, zijn wel op hun hoede voor de club uit West. Het zal voor Feyenoord in elk geval niet makkelijk worden, klinkt het bij het Van der Valk Hotel. "Sparta heeft de flow", merkt een oudere supporter op. "Maar waarschijnlijk heeft trainer Dick Advocaat nog een klein addertje onder het gras zitten."

Deel dit artikel:

Reageren