Rick Ketting klaar voor basisplaats

Voor de 18-jarige Spartaan Rick Ketting is de uitwedstrijd zondag tegen Roda JC een hele speciale. De jonge verdediger uit de eigen jeugdopleiding maakt door personele problemen bij de Rotterdammers noodgedwongen zijn debuut in de basis. ''Het was voor ons de meest logische keuze'', zegt trainer Gert Kruys.

Negen jaar geleden stapte Ketting de opleiding van Sparta binnen en daarin was hij naar eigen zeggen nooit het grootste talent. ''Ik was nooit de beste speler uit het team, maar ik bleef hard werken en merkte dat het iedere keer steeds beter ging. De stappen die ik maakte, werden steeds groter en nu sta ik in het eerste van Sparta'', zegt de jonge Spartaan, die vorige week tegen VVV-Venlo als invaller zijn debuut maakte.

''Het was geweldig. De trainer zei dat ik warm mocht gaan lopen, maar ik moest er gelijk in. Het ging zo snel. De elf minuten die ik speelde voelde als twee. Het waren tot nu toe de mooiste minuten van mij bij deze club. Het voelde alsof ik heel de wereld aankon.''

Assistent-trainer en oud-verdediger John de Wolf is veel met de jongeling bezig. Ketting boekt veel progressie. ''Tijdens mijn eerste trainingen bij het eerste dit seizoen ben ik direct aan de slag gegaan met koppen. Ik bakte er helemaal niets van. Nu weet ik dat ik de bal op het hoogste punt moet pakken en dat ik nadat ik de bal geraakt heb, ook weer gelijk naar voren moet lopen om het veld klein te maken. John leert mij ook de slimmigheidjes van het vak, zodat ik het de aanvaller zo moeilijk mogelijk kan maken''.

Rick Ketting is een A-junior die vervroegd over is gegaan naar Jong Sparta'', vertelt Kruys. ''Daar doet hij het uitstekend. Ook tijdens de trainingen bij het eerste elftal doet hij het prima. Verdedigers Alexander Bjelica, Michel Breuer en Daniel Breedijk zijn geschorst, dus Rick gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut in de basis maken zondag'', aldus Kruys, die verder over een fitte selectie beschikt voor het uitduel in Limburg. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is live te volgen via Radio Rijnmond.

Deel dit artikel: