Feyenoord-FC Utrecht zondagmiddag in de Kuip; Utrecht naar de rechter

De finale van de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht wordt zondagmiddag om 12.15 uur in de Kuip gespeeld. De wedstrijd is om veiligheidsredenen verplaatst van zaterdagavond (20:00 uur) naar zondagmiddag. Dat meldt de KNVB.

De gemeente Rotterdam had al een jaar geleden aangegeven dat de finale van Eurovisie Songfestival en een wedstrijd in de Kuip vanwege de strenge veiligheidsredenen niet tegelijkertijd konden worden gehouden. De gemeente is blij met het plan van de voetbalbond.

FC Utrecht schrijft op de eigen website dat het besluit in strijd is met de reglementen van de KNVB voor dit seizoen. De club stapt daarom naar de rechter. Het kort geding dient vrijdag om (14:00 uur) in Utrecht, omdat de KNVB als gedaagde partij in Zeist is gehuisvest.

'Een goed onderbouwde belangenweging'

"De reglementen bieden ruimte voor een belangenweging", zegt advocaat Remko Wijling. "De KNVB heeft een uitgebreide belangenweging gemaakt en als je dat bekijkt, dan is het wel goed onderbouwd. Dus FC Utrecht zal met een goed verhaal moeten komen om daar doorheen te komen."

"Er is een bepaling die aangeeft dat er op die plek en die datum moet worden gespeeld, tenzij er een verbod komt. Maar er is niet echt een verbod gekomen, maar er is een verplaatsing gekomen. Dat is het lastig hierin, dus die regels zijn niet helemaal van toepassing."

Reactie van de KNVB

Het bestuur betaald voetbal zegt in een verklaring "dat de ingrijpende en nadelige gevolgen voor Feyenoord bij het niet inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de play-off-finale groter zijn dan de gevolgen voor FC Utrecht als het verzoek tot verzetten van de play-off-finale wordt ingewilligd. De belangen van Feyenoord en FC Utrecht afwegend, heeft het bestuur betaald voetbal dan ook besloten om de wedstrijd een dag te verplaatsen."

"Om verder zoveel mogelijk recht te doen aan de sportieve uitgangspunten (de hoogst geklasseerde club speelt thuis omdat die in de competitie de beste resultaten heeft behaald) en omdat het bestuur betaald voetbal vindt dat de strijd om het Europees ticket op het veld moet worden beslecht en niet op papier, heeft het bestuur besloten om in overeenstemming met de regelgeving het verzoek van Feyenoord in te willigen."

De winnaar van dit duel plaatst zich voor de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League.

Meer over dit onderwerp:
FEYENOORD RIJNMOND SPORT ROTTERDAM SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren