Van Loen in FC Rijnmond: ‘Feyenoord moet zelf een spits kunnen opleiden’

Volgens John van Loen is FC Utrecht dit weekend de favoriet in de finale van de play-offs om Europees voetbal. “FC Utrecht is meer een team dan Feyenoord, dat het maar af en toe is. Tegen Sparta zag je dat bijvoorbeeld, maar ik denk dat FC Utrecht momenteel beter in haar vel zit dan Feyenoord”, zegt de oud-spits van beide teams in FC Rijnmond.

Feyenoord behaalde de eindstrijd door stadsgenoot Sparta met 2-0 te kloppen. In De Kuip zaten 6500 toeschouwers. “Feyenoord voetbalde goed. Het geraamte stond er dat trainer Dick Advocaat voorafgaand aan dit seizoen graag had willen zien”, vertelt Feyenoord-watcher Sinclair Bischop. “Het lag niet alleen aan Sparta, maar ook aan Feyenoord.”

Analist Thomas Verhaar vond het niet raar dat Feyenoord van Sparta won. “Maar ik had wel gehoopt dat Sparta wat minder slordig zou zijn en wat meer weerstand zou bieden.”

‘Er komt weinig jeugd door bij Feyenoord’

Volgens Van Loen snakt Feyenoord naar het einde van het seizoen. “Het is matig bij Feyenoord. Advocaat is lang ongeslagen geweest, maar daar zaten veel gelijkspelen tussen. Bovendien heeft Feyenoord veel punten laten liggen.”

Van Loen vindt het onbegrijpelijk dat Feyenoord uiteindelijk Lucas Pratto heeft kunnen scouten: “Wie heeft dat gedaan? Degene die hem heeft gescout, zouden ze diep in een kelder moeten wegstoppen.” Van Loen vindt zelfs dat de Argentijnse spits niet op een voetbalveld thuis hoort.

Feyenoord blijft volgens Van Loen achter met de jeugd. “Hoe kan het dat er bij andere BVO’s veel jeugd doorkomt, maar bij Feyenoord niet?”, vraagt hij zich af. Bischop en presentator Bart Nolles counteren namen als Orkun Kökcü en Lutsharel Geetruida. Van Loen zoomt meer in op de aanval. “Maar Feyenoord zou eigenlijk zelf een eigen spits moeten kunnen opleiden.”

Kijk hieronder de volledige aflevering van FC Rijnmond terug:

Deel dit artikel:

Reageren