Trucker vrijuit bij overnachting naast snelweg

Er kan voorlopig niet worden ingegrepen als vrachtwagenchauffeurs in de Rijnmondregio overnachten bij pompstations naast rijkswegen. Eerst moeten met alle betrokken partijen, zoals politie en gemeenten, afspraken worden gemaakt, zegt Rijkswaterstaat.

Veelal Oost-Europese truckchauffeurs mijden betaalde parkeerplaatsen door te overnachten langs de snelweg. Zij doen dat ook bij benzinestations, waar geen parkeerplaatsen voor vrachtwagens zijn. Dat zorgt onder meer voor overlast langs de A20 bij Vlaardingen en de N57 bij Vierpolders.

De gemeente Vlaardingen liet eerder weten niet in te grijpen bij de situatie langs de A20. De gemeente heeft weliswaar een overnachtingsverbod voor truckers ingesteld, maar dat geldt alleen binnen de bebouwde kom.

Verantwoordelijk

Daarbuiten is Rijkswaterstaat verantwoordelijk, maar volgens die instantie is er meer tijd en overleg met andere partijen nodig, zoals politie en belangenclubs. Pas daarna kan worden ingegrepen.

De illegale overnachtingen zijn een doorn in het oog van vakbond CNV. ''Het is niet alleen de overlast. Het is een veel groter menselijk probleem, omdat de chauffeurs vaak gedwongen worden om maandenlang in hun vrachtwagen door te brengen'', zei een woordvoerder recent.

Deel dit artikel: