Rotterdam Festivals: de crisis voorbij

Rotterdam Festivals heeft drie nieuwe evenementen op de agenda staan voor 2015. Dat zegt de directeur Johan Moerman van de organisatie.

De nieuwe evenementen zijn 'De onderduikbaby' op 4 mei van de EO, een manifestatie rond de 75 jarige herdenking van het bombardement van Rotterdam en de kick-off van 20 jaar Nederland België culturele samenwerking tijdens het Art Rotterdam in februari.

Budget onveranderd
''De crisis is voorbij'', zegt Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals. ''Het aantal aanvragen om op de agenda van Rotterdam Festivals te komen, is gestegen met 16 procent. De geldpot blijft gelijk. Er zijn 132 evenementen geplaatst op de agenda van Rotterdam Festivals. Daarvan krijgen er 55 een financiële ondersteuning. In totaal kwamen er 179 aanvragen binnen voor een plaats op de agenda.''

Wereldhavendagen
De grote festivals blijven bestaan. Tijdens de Wereldhavendagen mag Rotterdam Festivals voortaan ook programmeren in het Centraal Station Rotterdam. Er komen twee dance evenementen bij, maar er is voorlopig geen sprake van een nieuwe Dance Parade.

Drie nominaties
"Rotterdam is geliefd", stelt Johan Moerman. De stad wordt volgens hem veel beschreven in kranten en is genomineerd voor drie nationale evenementenprijzen: "World food festival is genomineerd voor beste publieksevenement en Hotel Rotterdam wake up in it voor de innovatieprijs."

En Rotterdam staat in de rij voor beste evenementenstad, samen met Deventer Groningen, Leeuwarden en Eindhoven. In november worden de winnaars bekendgemaakt.

Deel dit artikel: